Kategorie receptů
- Autor: Judys
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Těstoviny vařené - průměr | 500 |
Máslo | 50 |
Žampiony | 250 |
Cibule | 149 |
Mouka pšeničná celozrnná průměr | 50 |
Mléko polotučné trvanlivé 1,5 % tuku průměr | 500 |
Eidam 30 % průměr | 148 |
Šunka krůtí prsní | 145 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, muškátový oříšek
Energetická hodnota celkem: 8870 kJ
Bílkoviny (g): 119,
Tuky (g): 83,
Sacharidy (g): 215,
SAFA (g): 46,
Cukry (g): 41,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 1774 kJ
Bílkoviny (g): 23.8, Tuky (g): 16.6, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 9.2, Cukry (g): 8.2, Vláknina (g): 3.6, Sůl (g): 1.8
Postup přípravy
1.Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Troubu předehřejte na 200 °C a polovinu másla nechte rozpustit ve větší pánvi s vyšším okrajem. Vsypte houby a dvě tři minuty opékejte, osolte, opepřete, promíchejte a dejte stranou. Do pánve dejte zbylé máslo, přidejte většinu cibulky (část si nechte na ozdobení hotové večeře) a minutu opékejte. Vsypte mouku, opékejte opět jednu minutu a pak postupně vlévejte mléko, míchejte, aby se vám v omáčce neudělaly žmolky. Osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku, zvyšte plamen a nechte omáčku probublávat a mírně zhoustnout. 2.Snižte plamen, do omáčky vmíchejte většinu sýru a šunku. Dochuťte podle uvážení. Těstoviny promíchejte s houbami, přendejte je do zapékací mísy a přelijte sýrovo-šunkovým bešamelem. Posypte zbylým sýrem a dejte na deset minut zapéct. Podávejte posypané odloženou jarní cibulkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.